Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Maria Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk musik a f Monteverdi akkompagneret af Henrik Holm, Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Bach og Buxtehude.
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Søn d. 2. okt 2022 kl. 19:00
Ved denne musikgudstjeneste er Jean Langlais Missa in simplicitatae det gennemgående værk. Sopranen Annette Bo Nielsen synger.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
nn
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Nn
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Tir d. 27. jun 2023 kl. 19:30
Tir d. 11. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 25. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 8. aug 2023 kl. 19:30
3. sommerkoncert søndag d. 19. juli 1998 kl. 19:30

Aftenens program er delt i en barokafdeling og en romantisk afdeling.

Clerembault og Bach er samtidige og Gade og Cesar Franck er også samtidige. Clerambault skrev 2 suiter for orgel, som for eftertidens står som noget af den ypperste franske barokmusik.
Grand Plein Jeu betyder at det skal spilles på orglets labialstemmer (dvs. de stemmer på orglet der fungerer efter samme princip som en blokfløjte).
Fugue er baroktidens hovedform. En form der har lighedstræk med en kanon.
Duo er for to stemmer - en i hver hånd.
Trio for tre stemmer men to i højre hånd og en i venstre.
Basse et Dessus de Trompette betyder "at nogle gange er trompeten nederst andre gange øverst".
Recits veksler mellem to forskellige klange.
Dialogue - en dialog - spilles på orglets tungestemmer (dvs. trompeter og lign. i modsætning til labialstemmer).

Der er næsten ikke den genre Bach ikke afprøvede - således også partitaen.
En partita er en variationsrække over en opgiven (protestantisk) salmemelodi, som bearbejdes på forskellig vis gennem en række variationer.
Det er muligt af Bach’s partitaer har været brugt således at menigheden sang et vers af salmen og orglet spillede et vers af partitaen etc. Bach skrev 3 store partitaer, hvoraf denne er den mindste.
Den afviger også ved at være et manualiter-stykke, d.v.s. uden brug af pedalværket. Partitaen har 9 gennemføringer sluttende med en ekkofantasi.

Gade skrev i 1851 tre tonestykker, som repræsenterer noget af den bedste danske orgelmusik fra perioden.
Gade har foruden tonestykkerne kun skrevet få orgelkoraler for orgel - så tonestykkerne er hans væsentligste bidrag til orgellitteraturen.

Cesar Franck er nok den største romantiske franske orgelkomponist (og det til trods for at han var belgier). Har var ansat ved Saint-Clothilde kirken i Paris fra 1858 til sin død.
Francks musik er meget emotionelt præget - i særdeleshed Prelude, Fugue et variation.

Louis-Nicolas Clerambault
Suite du premiere ton

Grand Plein Jeu (Fort lentement)
  Fugue (Lentement)