Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
1. Åbningskoncert på kirkens nye Aubertin-orgel. Tirsdag d. 22. juni 2010 kl. 19:30 (gratis adgang)

Ulrik Spang-Hanssen har været Mariager kirkes eksterne orgelkonsulent.

Ulrik Spang-Hanssen, Danmark (f. 1953) er professor i orgel ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Med mere en 30 cd’er i eget navn har han manifesteret sig som en af Danmarks allerstørste orgelsolister.

Hans vidtfavnende talent har begejstret et stort publikum over hele verden – både som klassisk organist, men også som jazz-musiker.

Som orgelprofessor har han været en af de hovedansvarlige for projektet om opførelsen af det nye, symfoniske koncertsalsorgel i Musikhuset og bærer i denne egenskab en stor del af ansvaret for, at Århus’ fremragende nye koncertsal nu også har et velklingende orgel af høj kunstnerisk kvalitet.

Se Ulriks hjemmeside

Louis Marchand
Fra ”1er livre d’orgue”

Plein jeu
  Fugue
  Trio
  Basse de Trompette
  Quatuor
  Tierce en taille
  Fond d’orgue
  Dialogue
Fantasia super ”Komm heiliger Geist, Herre Gott”  (BWV 651)
  in organo pleno / il canto fermo nel pedale
Allein Gott in der Höh sei Ehr’  (BWV 662)
  á 2 claviers et pédale / il canto fermo nel soprano
Robert Schumann
Studien für den Pedal-Flügel  (op. 56)
  Nicht zu schnell
  Mit innigem Ausdruck
  Andantino – Etwas schneller – Tempo I
  Innig
  Nicht zu schnell
  Adagio
Otto Nicolai
Kirchliche Festouverture über den Choral “Ein feste Burg ist unser Gott
transskriberet for orgel af Franz Liszt

Orgelkoncerter i Mariager kirke.

Nu står orglerne engang i kirken, så derfor finder orgelkoncerterne selvfølgelig sted i kirken.
Som det vil være mange bekendt har Mariager kirke fået et nyt fantastisk orgel, bygget af den franske orgelbygger Bernard Aubertin. Orglet blev indviet ved en koncert lørdag d. 29. maj. En koncert hvor kirken var fuld og mange nåede ikke at erhverve sig en billet.
Der er dog en række orgelkoncerter i sommerens løb. Seks ialt.
VEd den første af disse koncerter spiller professor ved konservatorierne i Århus og Aalborg Ulrik Spang-Hanssen.
Ulrik Spang-Hanssen er den organist i Danmark der har indspillet flest orgel-cdere. Fornylig har han udgivet samtlige Cesar Francks værker, på et orgel, som Bernard Aubertin også har stået for.
VEd koncerten i Mariager kirke tirsdag d. 22. juni kl. 19:30 spilles der værker af Marchand, Bach, Schumann og Otto Nicolai. Der er gratis adgang til koncerten, og efter koncerten serveres en lille glas orgelrødvin- eller hvidvin.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023