Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
6. Åbningskoncert på kirkens nye Aubertin-orgel . . . . .

Jean-Baptiste Robin er til daglig organist ved det historiske orgel i Cathedral of St Peter in Poitiers, Frankrig.

Se Robins hjemmeside

Biografi

Jean-Baptiste ROBIN,Professor of Organ in Versailles Conservatory -Organist of the Royal Chapel of Versailles Palace -Organist of the Clicquot Organ in Poitiers Cathedral

Jean-Baptiste Robin studied at the Conservatoire National Supérieur de Musique in Paris where he was awarded seven First Prizes (for organ, harmony, counterpoint, 16th century polyphony, 20thcentury composition, orchestration and figured bass) and two postgraduate diplomas with honours, intheory and in organ performance.

He studied organ with Marie-Claire Alain (two years in the CRR Superieur of Paris), Olivier Latry, Michel Bouvard and Louis Robilliard. Additional studies in composition at King’s College, London,with George Benjamin.

Jean-Baptiste Robin was appointed to the prestigious post of organist of the Cathedral of St Peter in Poitiers at the age of 23.

He is also professor of Organ at the Conservatoire à Rayonnement Régional of Versailles, and he wasappointed to the post of organist of the Royal Chapel in Versailles Palace in 2010. Jean-Baptiste Robin has a career as an organist and a composer.

As an organist has appeared throughout Europe, Japan, North Africa, and the United States, atnotable venues such as the Royal Festival Hall in London, Notre-Dame de Paris, Musashino inTokyo, and at international festivals such as Toulouse-les-orgues, Masevaux, Saint-Bertrand deComminges, Porto, Freiberg, Coblenz, Haarlem, Monaco and Cincinnati.

He has given master classes on French organ music for the American Guild of Organists, at theInternational Summer Academy in Haarlem, the Sapporo Organ Academy, the Hochschule ofTübingen and Rottenburg (Germany), Conservatory of Music of Cincinnati and each year at theAcademy in la Chaise-Dieu and the Poitiers Summer Academy.

His recordings, which include the complete works of Felix Mendelssohn, Louis Marchand(Triton label) and François Couperin (published by Naxos), have been hailed by the specialied pressand awarded highest distinctions in France.

Musique

Jean-Baptiste Robin is the composer of some fifteen pieces ranging from solo instrument tosymphony orchestra, and was a prize-winner of the Lagardère Foundation, the Institut des Beaux-Arts and the George Enesco composition prize from Sacem. His pieces are performed all around theworld and were commissioned by the Philharmonia Orchestra of London, Radio France, theOrchestre National de Lyon, etc. He was awarded the François Prize in Roubaix, and won the Composition Competition of the City of Nice, the Grand Prix of the City of Bordeaux and the Audience Prize at the Dom Bedos Composition Competition.

His organ scores are published by Gérard Billaudot Editeur.

In 2010, two new releases will be featured, including the organ works by Jean-Baptiste Robin ontwo great Parisian organs (label Naxos) and the complete Jehan Alain organ music (label Brillant Classics). In May he will have a first premiere conducted by Pierre Boulez with the EnsembleIntercomtenporain in Salle Pleyel/Paris (commissioned by Ensemble Intercontemporain).

Golden Diapason of the Year, Choc by the Monde de la, Recommandé by Classica and Répertoire).

Passacaglia i c-mol  (BWV 582)
Nicolas de Grigny
Tierce en taille
Felix Mendelssohn-Bartholdy