Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Tillykke Carl Nielsen III - "Lær og lyt" til hans 3. symfoni. Torsdag d. 12. nov. kl. 19:30 i Munkesalen

Idéen til hovedtemaet i Sinfonia Espansiva kom, da Carl Nielsen en dag kørte i sporvogn i begyndelsen af 1910. Da temaet pludselig dukkede op, måtte han skrive den ned med det samme, og da Carl Nielsen ikke havde papir på sig, skrev han noderne på sine skjortemanchetter.

Resten af arbejdet med symfonien forløb dog med større besvær. Carl Nielsen løb ind i en depression og mistede i en lang periode troen det nye værk.
Først mere end et år senere kunne han lægge sidste hånd værket.

Carl Nielsen dirigerede selv uropførslen i Odd Fellow-palæet i København i februar 1912, og koncerten blev en stor succes.

Opførelsen af den tredje symfoni blev hans gennembrud hos både publikum og anmeldere. Og fra da af var Carl Nielsen uden tvivl den førende komponist i Danmark.

"… i Modsætning til saa meget andet hos Carl Nielsen før, var [symfonien] fasttømret, afbalanceret og velgørende frit for Eksperimenteren. Det var endelig den fuldvoksne Kunster-Personlighed, der her brød fremDet første, helt og fuldt modne Æble fra hans Træ", skrev en anmelder i Politiken.

Mere end 100 år senere er Sinfonia Espansiva stadig elsket. Mange mener, at den er Carl Nielsens bedste, og måske den bedste danske symfoni nogensinde.

Carl Nielsen opkaldte sin tredje symfoni efter stykkets første sats Allegro espansivo
Titlen beskriver ikke blot symfoniens voksende udvikling, men lægger op til, at man ser symfonien som et symbol udvikling i det hele taget.

Den mest berømte opførelse af Sinfonia Espansiva blev dirigeret af den verdensberømte dirigent Leonard Bernstein, da han modtog Sonning prisen på 100 året for Carl Nielsens fødsel i 1965. Koncerten foregik præcis samme sted som uropførelsen.

Kilde: dr.dk

"Lær og lyt" til Espansiva.
Ved dette sidste arrangement i Carl Nielsen trilogien vil kirkens organist gennemgå symfoien som genre og Carl Nielsen tredje symfoni i særdeleshed inden vi i fællesskab ser/lytter til værket.

Hør Leonard Bernstein dirigere 1. sats af Espansiva ved den legendariske koncert i Odd Fellowpalæet d. 17. maj 1965.

Tillykke Carl Nielsen 3/3.
Carl Nielsen skrev i sit liv seks symfonier. De står som en monument i dansk musikliv.
Særligt mindeværdigt var uddelingen af Léonie Sonnings musikpris i 1965, som det år tilfaldt den amerikanske dirigent og komponist Leonard Bernstein. Han kvitterede for prisen ved at opføre Carl Nielsens tredje symfoni "Espansiva" ved en mindeværdig koncert med Det kgl. Kapel.
Efter den koncert var Carl Nielsen at finde hos de store udenlandske symfoniorkestres koncertprogrammer.
I serien "Lær og lyt" er det netop Carl Nielsen tredje symfoni, som kirkens organist vil give en lille optakt til inden vi sammen hører musikken. Det sidste Carl Nielsen-tillykke arrangement finder sted torsdag d. 12. november kl. 19:30 i Munkesalen ved Mariager Kirke.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023