Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
"Lær og lyt" til Bachs Matthæuspassion. Tirsdag d. 22. marts kl. 19:30 (gratis) (Munkesalen)

I 1829 skete der noget epokegørende.
Felix Mendelssohn-Bartholdy, som boede og arbejde i Leipzig, arrangerede en opførelse af et stykke musik, skrevet af en anden Leipzig komponist.
Komponisten var det tidspunkt kun kendt i snævre cirkler i musikverdenen og hans navn var: Johann Sebastin Bach.
I dag kendt af de fleste, men det skyldes Mendelssohn.

I 1727 havde Bach langfredag ledet en opførelse af sin egen Matthæus-passion ved gudstjenesten, og det var dette værk Mendelsohn havde programsat 100 år efter. Resten er historie.

Bach hører til blandt de allerstørste og Matthæuspassionen er ikke som passion overgået.
Som alle andre passioner handler den om de 24 timer vi ikke glemmer, fra Jesus forrådes - tages til fange - tornekrones - forhøres for til sidst at blive korsfæstet.
Det er handlingen. Kendt og med meget mere drama end påskemorgen.

Ved arrangementet i Munkesalen har vi desværre ikke kunnet skaffe hele to fir-stemmige kor - to fuldt besatte orkestre og 6 solister foruden dirigent, vi nøjes med i serien "Lær og lyt" at se/høre Matthæuspassionen.

"Lær og lyt" til Matthæuspassionen i Mariager Kloster.
Det mest optimale havde selvfølgelig været at høre det med levende musikere i Mariager kirke, men værket er simpelthen for stort og for ressourcekrævende til at blive opført i en lille landsbykirke i Mariager.
I stedet samles man i klostret tirsdag d. 22. marts kl. 19:30 for at høre/se værket sammen.
Det er ikke et hvilket som helst værk. Det er Matthæuspassionen af Johann Sebastian Bach. Måske det største værk, der nogensinde er frembragt.
I 1829 skete der noget epokegørende.
Komponisten var på det tidspunkt kun kendt i snævre cirkler i musikverdenen og hans navn var: Johann Sebastian Bach.
I dag kendt af de fleste, men det skyldes Mendelssohn.
Det er handlingen. Kendt og med meget mere drama end påskemorgen.
Guddommelig musik - du for mulighede for at opleve.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023