Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Maurice Durufles requiem. Lørdag d. 1. april 2017 kl. 16:00 (50 kr.)

Ikke at det kan aflæses af billedet ses Akademsik Kor, der synger "I Danmark er jeg født" en koncertturne i Kina.

Med Duruflés Requiem og hans fire motetter, præsenterer koncerten noget af det smukkeste fra nyere fransk kirkemusik

Duruflés Requiem fra 1947 er nok hans fineste og oftest opførte værk.
Det tager sit udgangspunkt i den gregorianske melodiks særegne kvaliteter, og kombinerer det med en moderne modal harmonik, der smyger sig nænsomt omkring det melodiske forlæg, samt en højt udviklet polyfoni.

Requiet har en mærkelig tilblivelseshistorie.

Det bliver oprindeligt bestilt af Vichy-regeringen i 1941, og Durufle påbegynder arbejdet på requiet, der senere får opus 9.
Han er ikke færdig da regimet bryder sammen i 1944 og der skulle gå endnu tre år, inden værket endelig er færdig og bliver udgivet i 1947.
Da han begyndte at skrive værket var han i gang med et værk for orgel over gamle gregorianske temaer, og nogle afvises temaer får en central rolle i requiet.
Det findes i dag i flere forskellige versioner af dette requiem. Versionen, der opføres i Mariager kirke, er versionen for firstemmigt kor to solister og orgel.

Philip Aggesen (f. 1983) er organist ved Davids Kirke på Østerbro i København.
Han er uddannet organist og kantor fra Det Jyske Musikkonservatorium hos Ulrik Spang-Hanssen, Christian Præstholm og Kristian Krogsøe med hovedfag i improvisation og kunstspil. I foråret 2015 debuterede han fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Hans Davidson. I juni 2014 tiltrådte han som organist ved Davids Kirke i København.
Akademisk kor Aarhus er et af landets førende klassiske amatørkor. Koret har de seneste år turnéret til New York, Kina, Spanien, Østrig, Norge, Sverige og England, og stået bag adskillige anmelder-roste cd’er, oratorie- og messeopførelser, senest ‘Ein deutsches Requiem’ i St-Martin-in-the-Fields i London, oktober 2015. Koret har vundet flere 1. pladser og guldmedaljer ved konkurrencer verden over, senest ‘Grand Prix’ i ‘Musica Sacra a Roma’ i 2015.
Koret dirigeres af Ole Faurschou, der er uddannet ved konservatorierne i København og Wien. Han underviser til dagligt på OrkesterEfterskolen i Holstebro, og er en efterspurgt freelance dirigent og instruktør i Danmark og udlandet.

Maurice Duruflé
(1902-1986)
Fire latinske motetter
   1. Ubi Caritas
   2. Tota pulchra es (SSA)
   3. Tu es Petrus
   4. Tantum ergo
Requiem  (Opus 9)
   1. Introit (Requiem Aeternam)
   2. Kyrie eleison
   3. Offertory (Domine Jesu Christe)
   4. Sanctus and Benedictus
   5. Pie Jesu
   6. Agnus Dei
   7. Communion (Lux aeterna)
   8. Libera me
   9. In Paradisum

Duruflés requiem opføres i Mariager kirke.
Det er et af musikhistoriens helt store værker, der er på programmet i Mariager kirke ved koncerten d. 1. april kl. 16.00. - og så er det ikke en gang løgn!
Franskmanden Maurice Duruflés requiem har en mærkelig tilblivelseshistorie.
Durufle var organist, og det er denne version, der regnes for den "rigtige".
Værket fungerer simpelthen bedre med orgelledsagelse end orkesterledsagelse.
Det er akademisk Kor Aarhus under ledelse af Ole Faurschou der fremfører værket, og den uhyre svære orgelstemme spilles af organisten Philipp Aggesen.
Værket varer knapt den time en almindelig kirkekoncert varer, men det er så heldigt, at Durufle har skrevet fire vidunderlige latinske motetter, som stort set altid opføres sammen med requiet.
Således også ved denne koncert, der finder sted en lørdag eftermiddag og hvor der tages en beskeden entré.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023