Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Martin Luthers reformering af gudstjenesten ved Peter Thyssen - onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 i Munkesalen (gratis)

Torslunde-altertavlen

En af de vigtigste indsatser, som Martin Luther (1483-1546) ydede i forbindelse med reformationen, var hans fornyelse af gudstjenesten.

Hvor den middelalderlige-katolske gudstjeneste mere var udformet som ”menneskets tjeneste for Gud”, opfattede Luther gudstjenesten som ”Guds tjeneste for mennesket”.

Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede , at gudstjenesten skulle foregå menighedens modersmål (fremfor latin som tidligere).

Foredraget vil behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationenherunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.

Foredrag om Martin Luthers reformering af gudstjenesten.

Det er som bekendt reformationsår i 2017. Da Martin Luther for 500 år siden slog sine teser op på døren i Wittenberg, havde han næppe forestillet sig, at vi i det 2100 århundrede ville sidde i Munkesalen ved Mariager kirke, og høre om den betydning det fik for vores gudstjeneste i Danmark.
Hvordan verden og gudstjenesten ville have set ud, at jo umuligt at forestille sig, men gudstjenesten blev ændret på nogle meget vigtige parametre.
Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede på, at gudstjenesten skulle foregå på menighedens modersmål (fremfor på latin som tidligere).
Sognepræst lic. theol Peter Thyssen er sognepræst ved Holmens kirke i Kbh., og han vil ved dette foredrag behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationen – herunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.
Der er gratis adgang til dette arrangement.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023