Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Goldbergvariationerne i Mariager Kloster - Torsdag d. 28. september kl. 19:30 (gratis)

Lars Colding Wolf giver en lille smagsprøve på begyndelsen af Goldbergvariationerne
Titelbladet til Clavierübung IV med den tyske tekst: "Clavier Ubung / bestehend / in einer ARIA / mit verschiedenen Verænderungen / vors Clavicimbal / mit 2 Manualen. / Denen Liebhabern zur Gemüths- / Ergetzung verfertiget von / Johann Sebastian Bach / Königl. Pohl. u. Churfl. Sæchs. Hoff- / Compositeur, Capellmeister, u. Directore / Chori Musici in Leipzig. / Nürnberg in Verlegung / Balthasar Schmids"

Umiddelbart lyder ordet "klaver-øvelser" som en ret overkommelig opgave for enhver klaverelev, men i Bach's tilfælde er det bestemt ikke meningen.

Han fik i sin samtid udgivet fire bind "Clavierübung".

1) Seks partitaer i 1731
2) Den italienske koncert og den franske ouverture i 1735
3) Clavierübung III i 1739, der også kaldes "den tyske orgelmesse" fordi alle satserne til sammen giver en hel gudstjeneste med samtlige klassiske gudstjenesteled.
4) Arie med variationer også kendt som "Goldberg-variationerne"

Alle fire bind af "klaverøvelser" er teknisk og kunstnerisk på absolut højeste niveau og klaver skal i denne forbindelse forståes som tasteinstrument.

Goldberg variationerne, som de kaldes i dag, har sandsynligvis navn efter Johann Gottlieb Goldberg, som ifølge Forkel - der er den første, der skriver en biografi om Johann Sebastian Bach - uropførte dette værk.

Det er dog næppe rigtigt al den stund, at Johann Gottlieb Goldberg, hvor dygtig han end måtte være, kun var 14 år, da værket blev udgivet.

Sandt er det dog, at det er et af musikhistoriensk største variationsværker. Skrevet for cembalo med 2 manualer og hundesvært at spille.
En langsom aria følges af 30 variationer, der alt efter temperament kan grupperes for forskellig vis. Til slut gentages arien, og vi har alle været vidne til et mesterværk.

Det er ikke melodien, der varieres men baslinien.

Ved koncerten i Munkesalen i Mariager Kloster spiller cembalisten Lars Colding Wolf, der til lejligheden har medbragt sin "Rolls Royce" af et stort tysk to-manualers cembalo.

Bach's Goldbergvariationer i Mariager Kloster.
Det sker ikke så tit, at Goldbergvariationerne spilles og det er næppe sket indenfor de nuværende kommunegrænser i umindelige tider - om nogensinde.
Torsdag d. 28. september er der mulighed for at høre dette værk, idet cembalisten Lars Colding Wolf spiller hele værket i Munkesalen i Mariager Kloster.
Bach fik i sin samtid udgivet fire bind "Clavierübung".
Bind IV af Clavierübung er udgivet i 1741 og menes at have fået navn efter Johann Gottlieb Goldberg, der i følge legenden skulle have uropført værket.
Goldberg var dog beviseligt kun 14 år i 1741, og selv om han skulle have været en endog meget habil tangentspiller, virker det ikke sandsynligt, at han har spillet værket.
Sandt er det dog, at det er et af musikhistoriens største variationsværker. Skrevet for cembalo med 2 manualer og hundesvært at spille.
En smuk langsom aria følges af 30 variationer, der alt efter temperament kan grupperes på forskellig vis. Til slut gentages arien, og vi har alle været vidne til et mesterværk.
Der er gratis adgang til denne sjældne koncert, men kun 60-70 siddepladser efter "først til mølle"-princippet eller "hvor tæt kan vi sidde"-princippet, hvis der kommer flere.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023