Tir d. 21. aug 2018 kl. 19:30

Nathan Laube har taget turen fra USA til Danmark for ved sommerens sidste orgelkoncert at spille musik af Jean-Philippe Rameau , Antoni van Noordt og klassikerne Bach og Mendelssohn
Ons d. 19. sep 2018 kl. 19:30

Harpekoncert
Den walisiske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen. På programmet er walisisk folkemusik fra den hundredeårige gamle harpetradition i Wales.
Søn d. 28. okt 2018 kl. 19:30

Musikgudstjeneste på 22. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkoret medvirker. Musik af bl.a. Max Reger, Johann Hermann Schein, Mikael Ustrup/Knud Erik Lægsgaard og Niels la Cour.
Søn d. 11. nov 2018 kl. 16:00

Festival-orgel-koncert
Thomas Lennartz
6. sommerkoncert tirsdag d. 21. august kl. 19:30 Nathan Laube, (50 kr.)
Den amerikansk Nathan Laube afslutter dette års koncerter
Holland er nu kendt for mere end tulipaner og vindmøller. Det kan godt være Antoni van Noordt ikke er den kendteste komponist, men han er en af en lang række vigtige hollandske ranæssancekomponister.

Og så begynder koncerten med den amerikanske stjerneorganist ikke en gang med orgelmusik, men med en række transkriberede dansesatser af den franske komponist Jean-Philippe Rameau.

Resten af programmet er dog "rigtig" orgelmusik.

Den ikke særlig kendte hollandske komponist Antoni van Noordt har skrevet en fantasi over Psalm No. 24, hvor der bl.a. står "Løft jeres hoveder, I porte, løft jer, I ældgamle døre, så ærens konge kan drage ind".
Om kan kan høre det eller om der ligger en melodi til grund ved jeg ikke.

I Bachs enorme variationsrække "Sei gegrüsset, Jesu gütig" er der helt bestemt en melodi som forlæg.
Den præsenteres først hvorefter, der følger 11 variationer. Sådan skal det gøres!
Bach lukker og slukker barokkens former med mesterværker.
Det gik mange år før komponister igen turde tage favntag med de satstype Bach perfektionerede.

Dette års sommerkoncerter afsluttes med Mendelssohns 1. sonate, der ved denne lejlighed spilles i Mariager for første gang.

Jean-Philippe Rameau (1683-1764) Suite pour Orgue en ré (Livre d’Orgue) - Transcription by Yves Rechsteiner
  Overture – Pygmalion
  Air tendre en trio sur les flutes – Zoroastre
  Tambourins – Hippolyte & Aricie
  Chaconne – Les Indes Galantes
Antoni van Noordt (1619-1675) Psalm No. 24
Fra Tabulatuur-Boeck van Psalmen en Fantasyen - 1659
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Partita: Sei gegrüsset, Jesu gütig (koral og 11 variationer)  (BWV 768)
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Sonate nr. 1 i f-mol  (opus 65,1)

Allegro moderato e serioso
  Adagio
  Andante
  Allegro assai vivace

Hør Antoni van Noordts sjældent spillede psalme 94

Sidste sommerkoncert med amerikansk prisvinder.
Når den sidste af sommerens seks koncerter i Mariager kirke finder sted tirsdag d. 21. august er det ingen ringere end amerikaneren Nathan Laube, der sidder ved orglets mange klangmuligheder.
Han er knapt 30 år gammel fra Chicago, og han har vundert næsten alt, hvad der er at vinde af prestigefyldte organistpriser. Nathan Laube er assisterende professor i orgel ved det højt estimerede Eastman School of Music og samtidig tilknyttet konservatoriet i Birgmingham.
Ved koncerten i Mariager spiller han sjældent hørt musik af franskmanden Jean-Philippe Rameau og den hollandske komponist Antoni van Noordt, inden koncerten slutter af med det klassiske af det klassiske. Af Johann Sebastian Bach spilles det store variationsværk "Sei gegrüsset, Jesu gütig". En koral efterfulgt af 11 ualmindeligt fantasifulde og imponerende variationer.
Et andet bysbarn fra Leipzig Felix Mendelssohn-Bartholdy afslutter dette års sommerkoncerter med den første orgelsonate i f-mol.

CV . . . . .
Han har spillet de fleste steder i verden bl.a. i Wiens koncerthus - i Berlinerphilhamonien og for nylig også i den nye koncertsal Elbphilharmonie i Hamborg foruden de største kirker i Paris som London.
I 2019 skal han spille hele Bach's Clavierübung III i London’s Royal Festival Hall.