Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
1. Sommerkoncert tirsdag d. 29. juni 2021 kl. 19:30 (50 kr.)
Billetter til 50 kr. kan bl.a. købes via billetportal:
Der er altid garanteret billetter til salg ved døren

Professor Ulrik Spang-Hanssen fotograferet ved det store orgel i Symfonisk Sal i Aarhus.
Vi fejrer orglets 10+1 års fødselsdag. 2020 skulle have været den store fødselsdagsfejring, men en virus satte en stopper for det.
Professor Ulrik Spang-Hanssen, der var konsulent på orglet op gennem nullerne, spillede i 2010 en af indvielseskoncerterne, og det gør han igen her 11 år efter.

Ved den første af sommerens koncerter, disker han op med spansk, tysk og fransk musik.

Francisco Correa de ARAUXO
2. Tiento de 4. Tono (a modo de cancion)
Tiento de medio registro de tiple 7. tono
Fantasia super ”Komm heiliger Geist, Herre Gott”  (BWV 651)
  in organo pleno / il canto fermo nel pedale
Dietrich Buxtehude
(ca. 1637-1707)
Praeludium og fuga i C-dur  (BuxWV 136)
Nun lob mein Seel, den Herren  (BuxWV 213)

Versus 1
  Versus 2
  Versus 3
Louis-Nicolas Clerambault
Suite du premiere ton

Grand Plein Jeu (Fort lentement)
  Fugue (Lentement)
  Duo (Gayement et gratieusement)
  Trio (Gratieusement)
  Basse et Dessu de Trompette (Gayement)
  Récits (Doucement et gratieusement)
  Dialogue (sur les grands jeux)
Padre Davide da Bergamo
All’ offertorio: Sinfonia col inno popolare tanto applaudito

Igen levende musik i Mariager kirke.
Som bekendt har der, af gode grunde, ikke været meget levende musik at fornøje sig med i det sidste års tid, og det har selvfølgelig også været gældende for Mariager kirke.
Med sprit - uden mundbind, men med behørig hensyntagen til både skrevne og uskrevne regler, begynder Mariager kirke at afholde sommerkoncerter igen efter lang tids musik-ørke.
Sidste sommer skulle have været en stor jubilæumsfejring af Mariager kirkes store orgels 10 års fødselsdag. Denne 10 års fødselsdagsfejring måttet sidste år aflyses, men gennemføres i lidt mindre format i denne sommer under navnet "10 års orgelfødselsdag+1".
For 10 år siden spillede en række af verdens førende orgelsolister ved åbningskoncerterne, og fire af disse gar haft mulighed for at spille igen dette år.
Der lægges ud tirsdag d. 29. juni med professor Ulrik Spang-Hanssen, der op igennem nullerne, som det jo hedder, var konsulent på hele processen omkring at skaffe et banebrydende og nyskabende instrument til både Mariager kirke, såvel som Danmark og Skandinavien.
Han spiller ved denne koncert spansk og fransk barokmusik samt Buxtehude.
Der har gennem årene været en tradition for et glas vin efter sommerkoncerterne. Det skal du ikke regne med dette år. Alt afhænger af sund fornuft; mængderne af sprit og afstand, og selvfølgelig ethvert myndighedskrav, men musik skal der til, og det kommer der, omend man kommer til at vise coronapas ved indgangen og sidde med lidt bedre afstand end sidste gang, der var orgelkoncerter i Mariager kirke.
I løbet af sommer og sensommer afvikles - med mindre, der sker noget uforudset - talt seks koncerter.
Velkommen til den levende musik igen.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023