Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
1. Sommerkoncert tirsdag d. 29. juni 2021 kl. 19:30 (50 kr.)
Billetter til 50 kr. kan bl.a. købes via billetportal:
Der er altid garanteret billetter til salg ved døren

Professor Ulrik Spang-Hanssen fotograferet ved det store orgel i Symfonisk Sal i Aarhus.
Vi fejrer orglets 10+1 års fødselsdag. 2020 skulle have været den store fødselsdagsfejring, men en virus satte en stopper for det.
Professor Ulrik Spang-Hanssen, der var konsulent på orglet op gennem nullerne, spillede i 2010 en af indvielseskoncerterne, og det gør han igen her 11 år efter.

Ved den første af sommerens koncerter, disker han op med spansk, tysk og fransk musik.

Francisco Correa de ARAUXO
2. Tiento de 4. Tono (a modo de cancion)
Tiento de medio registro de tiple 7. tono
Fantasia super ”Komm heiliger Geist, Herre Gott”  (BWV 651)
  in organo pleno / il canto fermo nel pedale
Dietrich Buxtehude
(ca. 1637-1707)
Praeludium og fuga i C-dur  (BuxWV 136)
Nun lob mein Seel, den Herren  (BuxWV 213)

Versus 1
  Versus 2
  Versus 3
Louis-Nicolas Clerambault
Suite du premiere ton

Grand Plein Jeu (Fort lentement)
  Fugue (Lentement)
  Duo (Gayement et gratieusement)
  Trio (Gratieusement)
  Basse et Dessu de Trompette (Gayement)
  Récits (Doucement et gratieusement)
  Dialogue (sur les grands jeux)
Padre Davide da Bergamo
All’ offertorio: Sinfonia col inno popolare tanto applaudito

Igen levende musik i Mariager kirke.
Som bekendt har der, af gode grunde, ikke været meget levende musik at fornøje sig med i det sidste års tid, og det har selvfølgelig også været gældende for Mariager kirke.
Med sprit - uden mundbind, men med behørig hensyntagen til både skrevne og uskrevne regler, begynder Mariager kirke at afholde sommerkoncerter igen efter lang tids musik-ørke.
Sidste sommer skulle have været en stor jubilæumsfejring af Mariager kirkes store orgels 10 års fødselsdag. Denne 10 års fødselsdagsfejring måttet sidste år aflyses, men gennemføres i lidt mindre format i denne sommer under navnet "10 års orgelfødselsdag+1".
For 10 år siden spillede en række af verdens førende orgelsolister ved åbningskoncerterne, og fire af disse gar haft mulighed for at spille igen dette år.
Der lægges ud tirsdag d. 29. juni med professor Ulrik Spang-Hanssen, der op igennem nullerne, som det jo hedder, var konsulent på hele processen omkring at skaffe et banebrydende og nyskabende instrument til både Mariager kirke, såvel som Danmark og Skandinavien.
Han spiller ved denne koncert spansk og fransk barokmusik samt Buxtehude.
Der har gennem årene været en tradition for et glas vin efter sommerkoncerterne. Det skal du ikke regne med dette år. Alt afhænger af sund fornuft; mængderne af sprit og afstand, og selvfølgelig ethvert myndighedskrav, men musik skal der til, og det kommer der, omend man kommer til at vise coronapas ved indgangen og sidde med lidt bedre afstand end sidste gang, der var orgelkoncerter i Mariager kirke.
I løbet af sommer og sensommer afvikles - med mindre, der sker noget uforudset - talt seks koncerter.
Velkommen til den levende musik igen.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023