Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Korkoncert lørdag d. 7. maj 2022 kl. 16:00. Odense Kammerkor (entre 50 kr.)
Billetter til 50 kr. kan bl.a. købes via billetportal:
Der er altid garanteret billetter til salg ved døren

Odense Kammerkor dirigeres af Uffe Most.
Antonin Dvoraks Messe i D-dur for kor og orgel er det altoverskyggende hovedværk ved denne koncert.
Antonín Dvořák fik til opgave af sin protektor, arkitekten Josef Hlávka, i anledning af indvielsen af ​​det nybyggede slotkapel på Lužany Slot, at komponere en messe, der kunne opføres i dette kapel.
Dvořák komponerede værket mellem den 23. marts og den 17. juni 1887.

Den første offentlige fremførelse fandt sted den 15. april 1888 i Pilsen Byteater.
De instrumentale dele ved denne fremførelse blev varetaget af to harmonier, en cello og to kontrabasser.

Det vides ikke om denne instrumentering af lavet af Dvorak selv, men idag er det kotyme at fremføre værket for stort orgel og selvfølgelig kor.
Orgelstemmen fremføres ved denne koncert af organist Lars Frederiksen.

Anton Bruckner
Graduale ”Christus factus est”
Felix Mendelssohn
Der dreiundviergzigste Psalm ”Richte mich, Gott”
Antonín Dvořák
Josef Rheinberger
(1839-1901)
Abendlied, op. 69, 3

Dvoraks messe i Mariager kirke.

Dvořák komponerede værket mellem den 23. marts og den 17. juni 1887.

Orgelstemmen fremføres ved denne koncert af organist Lars Frederiksen, organist i Odense.
Odense Kammerkor under ledelse af Uffe Most fremfører værket og derforuden er der romantiske korsatser på programmet.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023