Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
Korkoncert lørdag d. 7. maj 2022 kl. 16:00. Odense Kammerkor (entre 50 kr.)
Billetter til 50 kr. kan bl.a. købes via billetportal:
Der er altid garanteret billetter til salg ved døren

Odense Kammerkor dirigeres af Uffe Most.
Antonin Dvoraks Messe i D-dur for kor og orgel er det altoverskyggende hovedværk ved denne koncert.
Antonín Dvořák fik til opgave af sin protektor, arkitekten Josef Hlávka, i anledning af indvielsen af ​​det nybyggede slotkapel på Lužany Slot, at komponere en messe, der kunne opføres i dette kapel.
Dvořák komponerede værket mellem den 23. marts og den 17. juni 1887.

Den første offentlige fremførelse fandt sted den 15. april 1888 i Pilsen Byteater.
De instrumentale dele ved denne fremførelse blev varetaget af to harmonier, en cello og to kontrabasser.

Det vides ikke om denne instrumentering af lavet af Dvorak selv, men idag er det kotyme at fremføre værket for stort orgel og selvfølgelig kor.
Orgelstemmen fremføres ved denne koncert af organist Lars Frederiksen.

Anton Bruckner
Graduale ”Christus factus est”
Felix Mendelssohn
Der dreiundviergzigste Psalm ”Richte mich, Gott”
Antonín Dvořák
Josef Rheinberger
(1839-1901)
Abendlied, op. 69, 3

Dvoraks messe i Mariager kirke.

Dvořák komponerede værket mellem den 23. marts og den 17. juni 1887.

Orgelstemmen fremføres ved denne koncert af organist Lars Frederiksen, organist i Odense.
Odense Kammerkor under ledelse af Uffe Most fremfører værket og derforuden er der romantiske korsatser på programmet.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023