Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Duke Ellington Sacred Concerts - Birdland og Arosia - Tirsdag d. 9. april 2002 kl. 19:30

DUKE ELLINGTON

SACRED CONCERTS

Medvirkende:

Birdland & Arosia

Duke Ellington

1. PRAISE GOD (Choir & Band)

2. HEAVEN (Sopran solo & Choir & Band)

3. FREEDOM-SUITE

A. To be contended

B. Freedom

C. Word You Heard

D. Freedom is a Word

E. Sweet, Fat and that

F. Freedom - Svoboda

G. To be contended

4. THE SHEPHERD (Trompet solo & Band)

5. THE MAJESTY OG GOD (Sopran solo & Choir & Band)

6. COME SUNDAY (Sopran solo & Choir)

7. DAVID DANCED BEFORE THE LORD (Tapdance or Percussion, Choir & Band)

8. ALMIGHTY GOD (Choir & Band)

9. PRAISE GOD AND DANCE (Sopran solo & Choir & Band)

Programnoter . . . . .
DUKE ELLINGTONS Sacred Concerts

Duke Ellington blev i midten af 60’erne opfordret til at komponere en suite til en "Sacred Concert" der skulle opføres i forbindelse med en indvielse af en stor katedral i San Francisco i 1966.

Ellington komponerede nyt og tog gamle ting med, og koncerten blev en stor succes. Ellington havde lavet koncerterne sådan, at man kunne rejse over hele USA og opføre koncerterne med lokale kor, og stemmerne var derfor unisone, de lokale kor kunne så øve uden orkester, og Ellington kunne komme med sit orkester og sine solister til de pågældende koncerter.

Koncerterne blev en succes også uden for USA. En særlig berømt koncertopførelse fandt sted for FN i Westminster Abbey i London, hvor Ellingtons yndlingssangerinde Alice Babs var stjerne.

Ellington skrev meget lidt ned af sit musik, derfor var der ikke meget at gå efter, da John Høybye og Peder Pedersen genskabte værket efter diverse indspilninger i midten af 90'erne.

Disse to danskeres udgave er blevet næsten lige så berømt som Ellingtons egen, de har selv opført den både i Washington og New York og Budapest og København!

Birdland fik Peder Pedersen til at lave arrangementerne specielt til Birdlands besætning, og han er efterfølgende blevet Birdiands faste instruktør.

Koret Arosia engagerede John Høybye til at gennemgå værket med sig, og det vi skal høre i Mariager Kirke er på denne måde de to herrers helt originale værk.

Arosia og Birdland har også haft en fantastisk succes med koncerten, der bl.a er opført ved Copenhagen Jazz Festival.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023