Mariager kirkes musiksider
Ons d. 7. jun 2023 kl. 19:30

Klosterkoret synger en en blandet landhandel af danske og udenlandske sange og salmer ved denne lille 45 minutters koncert.
Tir d. 27. jun 2023 kl. 19:30
1. sommerkoncert
Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik af Händel, Ad Wammes, Margaretha Christina de Jong inden de slutter med Mozart. Bl.a. Eine kleine Nachtmusik.
Tir d. 11. jul 2023 kl. 19:30
2. sommerkoncert
Lise-Lotte Kristensen spiller musik af Johann Sebastian Bach, Samuel Scheidt, Lefebüre-Wely, samt mindre traditionel orgelmusik fra musikhistorien.
Tir d. 25. jul 2023 kl. 19:30
3. sommerkoncert
Organisten Lars Colding Wolf spiller værker af bl.a. Melchior Schildt, Buxtehude, Bach og uddrag af Couperins "messe til brug i byerne".
Tir d. 8. aug 2023 kl. 19:30
4. sommerkoncert
Den unge amerikanske organist Nathan Laube spiller musik af bl.a. Grigny, Bach, Buxtehude, Mendelssohn og Mozart.
Tir d. 22. aug 2023 kl. 19:30
5. sommerkoncert
Italieneren Christian Tarabbia spiller et hovedsageligt tysk program med musik af bl.a. Scheidemann, Böhm, Bach, Mozart og Mendelssohn.
Akademisk Kor, Århus - dirigent Uffe Most - Torsdag d. 10. oktober 2002 kl. 19:30

AKADEMISK KOR ÅRHUS består af cirka 40 unge sangere, hvoraf mange har tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske MusikkonservatoriumKoret blev dannet i 1985 og er siden 1987 blevet dirigeret af Uffe Most.

Musikalsk spænder Akademisk Kor Århus vidt. Den nyere danske og nordiske kormusik er et gennemgående tema i repertoiret, men der arbejdes samtidig med en bred vifte af genrer, fra renæssancens stringente, polyfone musik over den intense følelsesladede romantik til uropførelser af værker af danske komponister. Ud over at arbejde med en udtryksfuld, homogen korklang, ser Akademisk Kor Århus det som sin opgave at formidle glæden ved musikken som en del af koncertoplevelsen.

Koret synger hvert år et større antal koncerter ligesom koret årligt er koncertture eller deltager i korkonkurrencer i udlandet. Koret har optrådt forskellige steder som Estland, Færøerne, Rysland, Tyskland, Ungarn, England og Canada og har gennem årene opnået adskillige topplaceringer i internationale konkurrencer.

I 2000 blev koret tildelt en 1. pris som vinder af kategorien for blandet kor ved Béla Bartók International Choir Competition, Ungarn, og i 2001 vandt koret en 1. pris i kategorien for moderne musik ved Concorso Polifonico Guido d’ Arezzo, Italien. Akademisk Kor Århus er netop vendt hjem fra sin hidtil længste rejse - til International Choral Kathamixw, British Columbia, Canada. Her opnåede koret endnu førsteplads i kategorien for blandet kor.

Akademisk Kor Århus har foreløbig udgivet 3. cd’er. Lyse Nætter og Cantate Domino samt Der er noget i luften, en cd med danske julesange i nye arrangementer. Povl Dissing medvirker som solist.

Koret forventer at udgive sin fjerde cd snarest: en række moderne værker med tekster af William Shakespeare. Cd’ens titel bliver Full Fathom Five.


Koncertprogram . . . . .
VAGN HOLMBOE (1909-1996)
 
 
 
 
 
EINOJUHANI RAUTAVAARA (1928-)
 
KNUT NYSTEDT (1915-)
 
SVEN-DAVID SANDSTRÖM (1915-)
 
JOHANN SEBASTIN BACH (1685-1750)
 
JØRGEN JERSILD (1913-)
 
 
 
 
SVEND S. SCHULTZ (1913-1998)
 
BENEDIC DOMINO, OP. 59A
 
1) BENEDIC DOMINO, ANIMA MEA 
2) HOMINIS DIES 
3) BENEDICITE DOMINO 
 
CREDO (1972) 
 
O CRUX (1978) 
 
HEAR MY PRAYER, O LORD (1986) 
 
PRÆLUDIUM OG FUGE I C-DUR
 
AF “ TRE ROMANTISKE KORSANGE”
 
MIN YNDLINGSDAL (TEKST: BLICHER)
NATTEREGN (TEKST: NIS PETERSEN) 
 
GENSYN MED DANMARK
 
1) GENSYN MED DANMARK
2) DE VILDE BLOMSTER
3) NATTERGALEN
4) SIDSTE SANG 
 

Pressemeddelelse . . . . .
Torsdag d. 10. oktober lægger Mariager endnu engang rum til en korkoncert.
Denne gang får kirken besøg af Akademisk Kor fra Århus.
Koret består af cirka 40 unge sangere, hvoraf mange har tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Koret blev dannet i 1985 og er siden 1987 blevet dirigeret af Uffe Most.
Musikalsk spænder Akademisk Kor Århus vidt. Den nyere danske og nordiske kormusik er et gennemgående tema i repertoiret, men der arbejdes samtidig med en bred vifte af genrer, fra renæssancens musik over den intense følelsesladede romantik til uropførelser af værker af danske komponister. Ud over at arbejde med en udtryksfuld, homogen korklang, ser Akademisk Kor Århus det som sin opgave at formidle glæden ved musikken som en del af koncertoplevelsen.
Akademisk Kor Århus har foreløbig udgivet 3. cd’er. Lyse Nætter og Cantate Domino samt Der er noget i luften, en cd med danske julesange i nye arrangementer. Povl Dissing medvirker som solist. Koret forventer at udgive sin fjerde cd snarest: en række moderne værker med tekster af William Shakespeare. Cd’ens titel bliver Full Fathom Five.
Ved koncerten I Mariager Kirke synges værker af bl.a. Vagn Holmboe, Knut Nystedt og Svend S. Schultz.


KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2023
Koncerter i 2024
Koncerter i 2025

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2023