Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Akademisk Kor, Århus - dirigent Uffe Most - Torsdag d. 10. oktober 2002 kl. 19:30

AKADEMISK KOR ÅRHUS består af cirka 40 unge sangere, hvoraf mange har tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske MusikkonservatoriumKoret blev dannet i 1985 og er siden 1987 blevet dirigeret af Uffe Most.

Musikalsk spænder Akademisk Kor Århus vidt. Den nyere danske og nordiske kormusik er et gennemgående tema i repertoiret, men der arbejdes samtidig med en bred vifte af genrer, fra renæssancens stringente, polyfone musik over den intense følelsesladede romantik til uropførelser af værker af danske komponister. Ud over at arbejde med en udtryksfuld, homogen korklang, ser Akademisk Kor Århus det som sin opgave at formidle glæden ved musikken som en del af koncertoplevelsen.

Koret synger hvert år et større antal koncerter ligesom koret årligt er koncertture eller deltager i korkonkurrencer i udlandet. Koret har optrådt forskellige steder som Estland, Færøerne, Rysland, Tyskland, Ungarn, England og Canada og har gennem årene opnået adskillige topplaceringer i internationale konkurrencer.

I 2000 blev koret tildelt en 1. pris som vinder af kategorien for blandet kor ved Béla Bartók International Choir Competition, Ungarn, og i 2001 vandt koret en 1. pris i kategorien for moderne musik ved Concorso Polifonico Guido d’ Arezzo, Italien. Akademisk Kor Århus er netop vendt hjem fra sin hidtil længste rejse - til International Choral Kathamixw, British Columbia, Canada. Her opnåede koret endnu førsteplads i kategorien for blandet kor.

VAGN HOLMBOE (1909-1996)

EINOJUHANI RAUTAVAARA (1928-)

KNUT NYSTEDT (1915-)

SVEN-DAVID SANDSTRÖM (1915-)

JOHANN SEBASTIN BACH (1685-1750)

JØRGEN JERSILD (1913-)

SVEND S. SCHULTZ (1913-1998)

BENEDIC DOMINO, OP. 59A

1) BENEDIC DOMINO, ANIMA MEA
2) HOMINIS DIES
3) BENEDICITE DOMINO

CREDO (1972)

O CRUX (1978)

HEAR MY PRAYER, O LORD (1986)

PRÆLUDIUM OG FUGE I C-DUR

AF “ TRE ROMANTISKE KORSANGE”

MIN YNDLINGSDAL (TEKST: BLICHER)
NATTEREGN (TEKST: NIS PETERSEN)

GENSYN MED DANMARK

1) GENSYN MED DANMARK
2) DE VILDE BLOMSTER
3) NATTERGALEN
4) SIDSTE SANG

Torsdag d. 10. oktober lægger Mariager endnu engang rum til en korkoncert.
Denne gang får kirken besøg af Akademisk Kor fra Århus.
Koret består af cirka 40 unge sangere, hvoraf mange har tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Koret blev dannet i 1985 og er siden 1987 blevet dirigeret af Uffe Most.
Musikalsk spænder Akademisk Kor Århus vidt. Den nyere danske og nordiske kormusik er et gennemgående tema i repertoiret, men der arbejdes samtidig med en bred vifte af genrer, fra renæssancens musik over den intense følelsesladede romantik til uropførelser af værker af danske komponister. Ud over at arbejde med en udtryksfuld, homogen korklang, ser Akademisk Kor Århus det som sin opgave at formidle glæden ved musikken som en del af koncertoplevelsen.
Akademisk Kor Århus har foreløbig udgivet 3. cd’er. Lyse Nætter og Cantate Domino samt Der er noget i luften, en cd med danske julesange i nye arrangementer. Povl Dissing medvirker som solist. Koret forventer at udgive sin fjerde cd snarest: en række moderne værker med tekster af William Shakespeare. Cd’ens titel bliver Full Fathom Five.
Ved koncerten I Mariager Kirke synges værker af bl.a. Vagn Holmboe, Knut Nystedt og Svend S. Schultz.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023