Mariager kirkes musiksider
Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
1. sommerkoncert
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
2. sommerkoncert
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
3. sommerkoncert
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
4. sommerkoncert
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
5. sommerkoncert
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Sangkoncert
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Julesalmemaraton
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Fuks Landskor søndag d. 4. februar 2007 kl. 16:00 (gratis)

 

Om landskoret FUKs landskor blev dannet i februar 2003, hvor 24 medlemmer i alderen 12-20 år blev udvalgt ved auditions i hele landet. Folkekirkens Ungdomskor
 
FUK er en landsorganisation af drenge-, pige-og ungdomskor, som har deres virke ved en af landets kirker eller har kirkemusik som hoved interesse . Koret er etableret med det formål at repræsentere FUK og kirkelig ligestemmig kormusik ved passendelejligheder, turnere i og udenfor Danmark, indspille cd´er og i det hele taget være en spydspids for den ligestemmige kormusik i Folkekirken og i dansk musikliv
 
Koret debuterede 25. maj 2003. 
Koret har i sin kortelevetid markeret sig med koncerter et bemærkelsesværdigt højt niveau i Danmark.
I 2004 var koret inviteret til at synge på Nordisk Kirkemusik Symposium i Århus og opnåede rosende anmeldelser afmusikkritikerne for deres optræden. I marts 2005 var koret inviteret til at uropføre nye, danske korværker på Holmeboe-festival’en i Horsens, og i april 2005 opnåede koret placering i kategori A (1. pris) ved International Youth Choir festival i Kalundborg.
 
I sommeren 2005 turnerer koret på Bornholm og i Nordsjælland, med en lille optræden-afstikker til Tivoli undervejs! Korets arbejdsform er på grund af den geografiske spredningtemmelig "web-orienteret": 
 
Det påhviler nemlig den enkelte sanger at forberede den grundlæggende indstudering af musikken på egen hånd. Alligevel lyser korets glæde ved at mødes og synge sammen igennemalle praktiske besværligheder – så Landskoret udfører sit hverv som spydspids for FUK med nutidig entusiasme! Landskoret er et tilbud til de dygtigste korsangere blandt FUKs medlemskor om nye og storeudfordringer, uddannelse og udvikling. 
 
På den måde er det både attraktivt for den enkelte sanger at blive udtaget til Landskoret – og det er samtidig attraktivt for hjemkoret at få et kormedlem med i Landskoret, dels pågrund af korsangerens styrkede færdigheder og dels på grund af muligheden for at "udskyde pensionsalderen" og fastholde interessen og tilknytningen til hjemkoret for mange ældre korsangere, som måske ellerssavnede udfordringer. 
 
Koret er stadigt nyt og ungt, men Landskoret vil blive en vigtig brik i FUKs samlede arbejde med talentudvikling blandt korsangerne og efteruddannelse af korledere. 
 
Sangerne udvælges ved audition og kommer fra hele landet.
 
(c) www.fuk.dkPressemeddelelse . . . . .
Folkekekirkens Ungdomskors Landskor giver koncert.

Søndag d. 4. februar lægger Mariager Kirke rum til en koncert med Folkekirkens Ungdomskors Landskor.

FUKs landskor blev dannet i februar 2003, hvor 24 medlemmer i alderen 12-20 år blev udvalgt ved auditions i hele landet.
Folkekirkens Ungdomskor, FUK er en landsorganisation af drenge-, pige- og ungdomskor, som har deres virke ved en af landets kirker eller har kirkemusik som hovedinteresse .

Koret er etableret med det formål at repræsentere FUK og kirkelig ligestemmig kormusik ved passende lejligheder, turnere i og udenfor Danmark, indspille cd´er og i det hele taget være en spydspids for den ligestemmige kormusik i Folkekirken og i dansk musikliv.

Koret har i sin korte levetid markeret sig med koncerter på et bemærkelsesværdigt højt niveau i Danmark. I 2004 var koret inviteret til at synge på Nordisk Kirkemusik Symposium i Århus og opnåede rosende anmeldelser af musikkritikerne for deres optræden.

I marts 2005 var koret inviteret til at uropføre nye, danske korværker på Holmeboe-festival’en i Horsens, og i april 2005 opnåede koret placering i kategori A (1. pris) ved International Youth Choir festival i Kalundborg. I sommeren 2005 turnerede koret på Bornholm og i Nordsjælland, med en lille optræden-afstikker til Tivoli undervejs!

Korets arbejdsform er på grund af den geografiske spredning temmelig "web-orienteret": Det påhviler nemlig den enkelte sanger at forberede den grundlæggende indstudering af musikken på egen hånd. Alligevel lyser korets glæde ved at mødes og synge sammen igennem alle praktiske besværligheder – så Landskoret udfører sit hverv som spydspids for FUK med nutidig entusiasme!

Landskoret er et tilbud til de dygtigste korsangere blandt FUKs medlemskor om nye og store udfordringer, uddannelse og udvikling. På den måde er det både attraktivt for den enkelte sanger at blive udtaget til Landskoret – og det er samtidig attraktivt for hjemkoret at få et kormedlem med i Landskoret, dels på grund af korsangerens styrkede færdigheder og dels på grund af muligheden for at "udskyde pensionsalderen" og fastholde interessen og tilknytningen til hjemkoret for mange ældre korsangere, som måske ellers savnede udfordringer.

Alle korister vil ved denne lejlighed øve, sove, spise og overnatte i Mariager Sognegård fra fredag til søndag. Forældre vil tage med for at lave mad og være praktiske grise, så korister ikke skal tænke på andet end at øve sig.
Så vis dem den tillid, at komme og høre deres koncert. ca. 1 times varighed, men for nogle af sangerne en hel weekends hårdt musisk prøvearbejde kombineret med - for nogens vedkommende - en lang transporttid til og fra Mariager.

Ved koncerten i Mariager Kirke dirigeres koret af dets faste dirigent Ole Faurskov.


KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023
Koncerter i 2024

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2022