Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
2. sommerkoncert tirsdag d. 19. juni kl. 19:30 Hanne Kuhlmann, orgel (50 kr. mulighed for partoutkort)

Når den nyudnævnte domorganist ved Københavns domkirke, Hanne Kuhlmann, sætter sig ved Mariager kirkes tangenter bliver det med et program med ene fransk musik.

Hanne Kuhlmann er uddannet på Det Jydske Musikkonservatorium i Århus hos domorganist Anders Riber med videre studier i Paris hos professor Daniel Roth.

Hun studerede i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos professor Hans Fagius (der spiller den tredje sommerkoncert i Mariager kirke).

Det er et par af de store franske komponister, der dominerer programmet ved den anden sommerkoncert.

Marcel Dupré og en af hans lærere Charles_Marie Widor. Der er også blevet plads til fransk barokmusik i form af Jean Francois Dandrieu, ligsom der i hundrede-året for Titanics forlis er blevet plads til Joseph Bonnets ”In memoriam Titanic”.

Marcel Dupré 1886-1971

Jean Francois Dandrieu 1684-1740

Marcel Dupré 1886-1971

Joseph Bonnet 1884-1944

Charles-Marie Widor 1844-1937

Fra 'Fifteen pieces for organ - founded on Antiphons', opus 18

Antiphon I While the King sitteth at his table, my Spikenard sendeth out the Perfume therof
  Antiphon II His left hand is under my head
  Antiphon III I am black but comely, O ye daughters of Jerusalem
  Antiphon IV Lo, the Winter is past
  Antiphon V How fair and how pleasant art thou

Magnificat
  Plein jeu
  Duo
  Trio
  Basse de Trompète
  Flutes
  Dialogue

Ave Maris Stella, op. 18

1. When the Salutation Gabriel had spoken (Kanon i kvarten mellem sopran og bas)
  2. Jesus tender Mother, make thy supplication (Koral i tenoren)
  3. So now as we Journey, aid our weak endeavor (Koral ornamenteret i  J. S. Bachs stil)
  4. Amen - Finale

In memoriam Titanic

Bach’s Memento

1. Pastorale.
  2. Miserere Mei
  3. Sicilienne
  4. Marche du Veillieur de Nuit
  5. Aria
  6. Mattheus-Final

Hør Hanne Kuhlmann spille Marcel Duprés opus 18,4 (se programmet nedenfor) . . . . .

I år er det som bekendt hundrede år siden Titanic sank.
Det har umiddelbart intet med årets anden sommerkoncert i Mariager kirke at gøre - og dog.
Hanne Kuhlmann, har bl.a. valgt at spille Joseph Bonnets værk: In memorian Titanic.
Hanne Kuhlmann er netop udnævnt til organist ved en af Danmarks mest prestigefyldte stillinger i Københavns Domkirke. Hun er prisvinder ved flere internationale orgelkonkurrencer ligesom hun har givet koncerter i en række europæiske lande bl.a. i Notre Dame-katedralen i Paris.
Hun spiller ved denne koncert et rent fransk program på Mariager kirkes franskbyggede orgel. Foruden Joseph Bonnet, indeholder koncerten værker af Dupré, Dandrieu og Widor.
Johann Sebastian Bach sniger sig også underfundigt ind i programmet idet det værk, Hanne Kuhlmann har valgt at spilles af Charles-Marie Widor, er Bach’s Memento. Seks satser over forskellige temaer som Bach har skrevet.
Sidste-satsen er Widors transcription af slutsatsen fra Bachs store Matthæus-passion.
Der tages en beskeden entre denne sommerens anden koncert. Til gengæld er der, som ved alle sommerkoncerterne, et glas vin efter koncerten.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023