Søn d. 6. jan 2019 kl. 16:00

Nytårs-orgelkoncert
Fransk musik af Jean Langlais efterfulgt af firhændigt orgel med musik af den hollandske komponist Ad Wammes. Til slut kraftfuld tysk musik af Max Reger.
Tor d. 14. feb 2019 kl. 19:30

Guitarkoncert
Carsten Pedersen spiller musik af Bach og Domenico Scarlatti, spanske værker af Lopez-Quiroga, Yradier, Tarrega, Albeniz samt sydamerikansk musik af Barrios-Mangoré.
Nytårskoncert med bl.a. firhændigt orgel. Søndag d. 6. januar 2018 kl. 16:00 (gratis)
Begyndelsen af Jean Langlais Suite Breve.
Den hollandske komponist Ad Wammes.

Der er kun tre komponister på programmet ved årets nytårskoncert. Til gengæld er der hele to organister!

Jean Langlais blev født i 1907 og blev blind allerede som to-årig. Alligevel blev han en af forrige århundredes fremmeste komponister inden for fransk orgelmusik.

Han Suite Breve (egentlig en kort suite) er i 4 satser, der på fornemmeste vis viser den franske klangverdens formåen.

Anders Olesen er elev af Mariager kirkes organist, og medvirker i koncertens andet stykke skrevet af den nulevende hollanske komponist Ad Wammes.

Stykket hedder Wave (bølge) og selvom der er fire hænder er stykket på ingen måde kraftigt, men du vil sikkert kunne høre bølgerne skvulpe når fire hænder lader orglets fløjter klinge samtidig.

Til sidst spilles stor tysk musik af Max Reger. Hans TToccata und Fuge i d-mol/D-dur, hvor fugaen begynder så svagt som muligt for at svinge sig op til det kraftigste fortissimo.

Godt nytår

Jean Langlais (1907-1991) Suite Brève
  I Grands Jeux
  II Cantilène
  III Plainte
  IV Dialogue sur les mixtures
Ad Wammes (1953-) Wave
  Gentle breeze
  Row the boat
  A sunny afternoon on the lake
  Breeze in gently
Max Reger (1873-1916) Toccata und Fuge i d-mol/D-dur  (Opus 59,1)

Årets første koncert i Mariager.
Når nytårskoncerten søndag d. 6. januar kl. 16:00 sparker det nye musikår i gang i Mariager Kirke, er der kun tre komponister på programmet. Til gengæld skal der hele to organister til at fremføre programmet.
Koncertens andet værk er nemlig af den hollandske komponist Ad Wammes, der har skrevet et stykke musik for firhændigt orgel.
I betragtning af hvor meget lyd et stort kirkeorgel kan frembringe med kun en enkelt organist bag tangenter skulle man tro, at to organister kunne lave den dobbelte lyd. Det er ingenlunde tilfældet. Ad Rammes stykke er ikke kraftigt, der er bare så mange noder, at der skal tyve fingre til at spille dem.
Kraft er der dog i programmet, idet kirkens organist begynder dette musikår med franskmanden Jean Langlais Suite Breve, der åbner ballet med en af de kraftigste akkorder, der vel nogensinde er noteret i et partitur. Suiten er i fire satser, der viser det franske orgels mange fine nuancer.
Til slut spilles Max Regers Toccata und Fuge, der er specielt idet toccataen står i mol og fugaen i dur.
Ved orglet sidder hele tiden kirkens organist, mens organist ved Valsgaard og Oue kirker Anders Olesen træder til, når der skal bruges mere end ti fingre.
Der er som altid til nytårskoncerter gratis adgang. Året er langt og en koncert i Mariager kirke tager kun en lille time men er i stand til at fylde sjælen med liflige toner og godt humør.