Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Orgelkoncert med domorganist Kristian Krogsøe - onsdag d. 30. marts kl. 19:30 (gratis)

Kristian Krogsøe, organist ved danmarks største orgel i Århus Domkirke

Kristian Krogsøe (f. 1982) er domorganist ved Århus Domkirke og lærer i kunstspil og liturgisk orgelspil ved Det Jyske Musikkonservatorium.
Han er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som elev af Prof. Ulrik Spang-Hanssen. I 2009 afsluttede han med topkarakteren “summa cum laude” solistklassen ved Universität der Künste, Berlin efter 3 års studier ved Prof. Leo van Doeselaar og Erwin Wiersinga. Endvidere har han studeret improvisation ved Dirk Elsemann.
I 2007 havde KK sin officielle debut på det store Sauer-orgel i Berliner Dom og har siden givet talrige koncerter i bl.a. Storbritannien, Schweiz, Holland, Estland og Israel – og på Berliner Staatsoper som orgelsolist i Busonis opera Doktor Faustus dirigeret af Daniel Barenboim.
I februar 2011 medvirkede han som solist med Århus Symfoniorkester i Poulencs Orgelkoncert dirigeret af Giancarlo Andretta. Desuden udkommer medio 2011 KKs første cd med Duruflés samlede orgelværker og Requiem sammem med Bo Skovhus, Randi Stene og Skt Clemens Kantori dirigeret af Carsten Seyer-Hansen.

Kristian Krogsøe har deltaget i masterclasses med førende organister (bl.a. Olivier Latry, Dame Gillian Weir, John Scott, Michel Bouvard, Guy Bovet, Lorenzo Ghielmi, Jan Willem Jansen, David Sanger og Naji Hakim) i England, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland og Slovenien.
Kristian Krogsøe er modtager af legater og priser fra bl.a. Foreningen af Piano- og orgelbyggere i Danmark, Fondation Idella, Danmarks nationalbanks jubilæumsfond, Gramexmidlerne, Elli og Peter Ove Christensens fond og Dir. J.P. Lund og hustru Vilhelmine Bugge's legat.

Klik her for at se Kristian Krogsøes hjemmeside . . . . .

Præludium og fuga i h-mol  (BWV 544)
Dietrich Buxtehude
(ca. 1637-1707)
Mit Fried und Freud ich fahr dahin  (BuxWV 76)

Contrapunctus I
  Evolutio
  Contrapunctus II
  Evolutio
  Klaglied
Wolfgang Amadeus Mozart
Fantasi i f-mol  (KV 608)
Johann Ludwig Krebs
Herzlich lieb hab ich dir, o Herr
Gottfried August Homilius
Wer nur den lieben Gott lässt walten
Johann Christoph Oley
Der Tag ist hin, mein Jesu bey mir bleibe
Franz Liszt
Præludium og fuga over BACH (1870-version)

Ung domorganist spiller i Mariager Kirke.

Godt nok er han kun midt i tyverne, men han har allerede nu sat sig til rette på organistbænken i Århus Domkirke ved Danmarks største orgel – og dermed også en af de mest prestigefyldte organiststillinger.
Navnet er Kristian Krogsøe. Han er uddannet ved det Jyske Musikkonservatorium men forlod straks Danmark for at studere videre i Berlin, hvor han efter 3 års studier afsluttede med topkarakteren “summa cum laude” ved Universität der Künste, hvor han studerede hos nogle af europas mest prominente lærere.

Kristian Krogsøe indspillede i 2010 Maurice Duruflés samlede værker i Århus Domkirke.

Når Kristian Krogsøe sætter sig for at spille i Mariager kirke onsdag d. 30. marts kl. 19:30, er det fordi samtlige nordjyske organister afslutter deres årskonvent ved at se og høre det nye Aubertin-orgel i Mariager kirke. I den anledning har de bedt Kristian Krogsøe, som er født og opvokset i Aalborg, om at spille en koncert.
På programmet er værker af Bach; hans store præludium og fuga i h-mol, af Mozart; hans største orgelværk fantasien i f-mol og koncerten afsluttes med Franz Litzts store præludium og fuga over noderne B – A – C – H, en hyldest til den gamle mester.
Der er gratis adgang til denne koncert.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023