Ons d. 8. jun 2022 kl. 19:30
Korkoncert
Klosterkoret synger en bukt danske sange ved denne lille halv-times koncert
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Kirkens organist Mikael Ustrup spiller musik af årets 200 års fødselar César Franck krydret med barokmusik af Guillain og Buxtehude.
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduoen Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klosterkorets forårskoncert søndag d. 11. juni 2017 kl. 16:00 (gratis)

Klosterkoret øver hver onsdag i Munkesalen i Mariager Kloster, men synger som oftest koncerter i kirken.

Der er fire elementer i programmet til dette års klosterkors-forårs-koncert.

Det er reformationsår, og derfor vil der være musik, der hænger sammen med reformationen.
Et andet jubilæum i år er 200 året for Niels W. Gades fødsel, der markeres ved at koret synger et par salmer, som Niels W. Gade har sat i musik.

Gade har også skrevet sangen "På Sjølund fagre sletter" og den indgår i en afdeling med danske sange.

Koret deltog i begyndelsen af maj måned 2017 i 4 optagelser til DR-kirken og præludium og introitus fra disse gudstjenester præsenteres også ved denne koncert.

Erik HaumannHvidt præludium over Mariager kirkes messehagel
Michael Prætorius/Grundtvig/UstrupI døden Jesus blunded
Erik HaumannGrønt præludium over Mariager kirkes messehagel
Geneve 1551/Chr. M. Kragballe/UstrupGak ud min sjæl, betragt med flid
FællessalmeDet dufter lysegrønt af græs
François CouperinGloria
Lægsgaard/UstrupSkynd dig, der er endnu tid
Jacques BoyvinPlein Jeu
Fønss-Jørgensen/Grundtvig/UstrupSyndernes forladelse
Jacques BoyvinGrand Jeu
Niels W. GadeKirkearie
FællessalmeLover den Herre
Festligt præludium ober choralen Lover den Herre
Udrust dig helt fra Golgata
Niels W. Gade
Som markens blomst henviser fage
Luther/Walther/HasslerVor Gu han er så fast en borg
(1816-1890 )
På Sjølund fagre sletter
Johannes V. Jensen/Oluf RingHvor smiler fager den danske kyst
Chr. Richardt/Carl MortensenLær mig nattes stjerne
Thøger Larsen/Oluf RingDanmark nu blunder den lyse nat

Programnoter . . . . .
Første afdeling ved denne koncert er de fire præludier og introitus, som koret i maj måned sang i forbindelse optagelsen af fire gudstjenester til DR-kirken. De to første udsendelser har været sendt, men kan stadig kortvarigt ses på dr.dk - de to sidste højmesser sendes på DR-K i august måned; 10. og 11. søndag efter trinitatis!

Niels W. Gade er årets fødselar! Anden afdeling begynder med Gades kirkearie, der har den lidt dystre tekst: “Her fra støvet råber jeg, Herre til dig, hør min bøn”, men musikken er desto mere lys og ubekymret romantisk.
Gade skrev også et “Festligt præludium over Lover den Herre”, som orglet spiller efter, at vi i fællessakab har sunget salmen.
(Værket spilles igen på fredag samme sted - samme organist, men i en anden anledning og med et mindre publikum).

Gade har ikke skrevet mange salmer, og de salmetekster han valgte at skrive melodi til, hører ikke til blandt de oftest benyttede, men melodierne er fremragende. Gade-afdelingen slutter med to salmemelodier og hans kendte sang om kong Valdemar, der “glemte at bede og høre messesang” i sit natlige ridt mellem Vordingborg og Gurre.

Koncerten afsluttes med tre sange fra den rige danske sangskat:
“Pigernes latter og lyse hår, leg, som får aldrig ende, øjnene blå som vand i vår,
mildt om et evigt Danmark spår, sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023